Wednesday, December 28, 2011

HAHAHA Gelak tgk video Hadek2 LOL

HAHA, mungkin ada orang suka untuk membuatkan kita ketawa dengan karenah mereka...


Beribu Sesalan



Di mana Di Mana Adik2




Nasyid Selamat Hari Raya




Nasyid Mari Bersolat Adik2






Ingin diingatkan pernah diriwayatkan dari Ibnu 'Abbas yang menceritakan; “Rasulullah s.a.w. telah melaknat lelaki-lelaki yang meniru-niru perempuan dan wanita-wanita yang meniru-niru lelaki” (Riwayat Imam Bukhari).

DiGi iPhone 4SURE 4 ME

Hi,

Why do I want the iPhone 4S? Of course I am as a student or specifically, a teenager loves gadgets. iPhone 4S. It's the most amazing iPhone yet. If you talk about this iPhone 4S, you are actually talking about the newest model of iPhone from Apple. most people like it!  I want it because the features are so good.



It comes out with Dual-core A5 chip.So, I could store applications as many as I like. I also can do the multitasking where I can launch apps, browsing the web, gaming and doing anything that I want. it has outstanding battery life. Wow, you can hold your gadget almost all the time!


The iPhone 4S has 8-megapixel resolution and a custom lens with a larger f/2.4 aperture. Not to mention an improved backside illumination sensor, excellent auto white balance, advanced colour accuracy, face detection, and reduced motion blur. It all means that no matter how many people, how much light, and how much action you capture, everything looks exactly as it should. And just wait until you see the photos. This is a good new for me as I love to take pictures with my gadget. It features make me crazy!




Instead of taking pictures, I also love to produce short clip video. This iPhone 4S gives me a chance to explore in this area. I also can edit my video right on my iPhone and share my whole life as soon as I shoot!!


DiGi iPhone 4SURE 4 ME :)

Tuesday, December 27, 2011

DiGi iPhone 4SURE MOST AFFORDABLE

Hi,
When I am asked why the DiGi's iPhone plans is the most affordable, as a student, my simply answer is because DiGi always comes out with the lowest price in the market.


Why I'm saying that? Okay, here we will make comparison with others telecommunication's product. In MAXIS, you can see that they have four iValue plans and the monthly fee is around RM 100 to RM 375. As a student, or a workforce, do you afford to buy or have this kind of plan? Absolutely the answer is NO. If you are a workforce, I guarantee that your salary might not be enough for others thing if you have this plan. So do as a student. they don't have extra money pocket to afford this. But in DiGi, they promote with three choices and it is around RM 55 to RM156. Does it a reasonable price??!! As a student, does it affordable for you?? Yes, it is! with these plans, you can have any of them that you can afford to. That is why I love DiGi!


Maxis's iPhone4s iValue

DiGi's iPhone4s Plan
The CELCOM has come out with the 12-months contract and 24-months contract. It is good to have these kind of contracts for those who are desperate to have an iPhone 4s. But this offer is actually burden your monthly expenditure without you realize it. Would you let yourself to pay more than what you get? NO! Right? So, the DiGi's plan is still the best plan. 


:)

Sunday, December 25, 2011

Tanda-tanda Lelaki IKHLAS jatuh cinta~



  • Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela & ikhlas bukan kerana terpaksa.
  • Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
  • Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  • Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
  • Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  • Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
  • Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  • Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  • Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  • Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  • Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  • Dia akan menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
  • Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  • Dia ikhlas mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  • Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
  • Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
  • Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kasihnya dgn sabar.
  • Dia suka membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  • Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  • Apabila muncul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  • Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  • Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  • Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

Tuesday, December 20, 2011

Law of Tort : Trespass to Person


TRESSPASS TO PERSON
Meaning: Unlawful action interference others people’s right.
·         Actionable per se” – C can take action against D; even does not suffered damage, but D already cause wrongful action.
·         It must be direct and physical action (included word/verbal)
Elements
1.       Battery
2.       Assault
3.       False Imprisonment

BATTERY
Meaning: The direct and intentional application of force to the claimant without their consent.
Elements of Battery
1.       FORCE
·         Any physical contact with the claimant’s body.
·         No requirement for violence or injury.
Cases:
a.      R v Chief Constable of Devon and Cornwall
b.      Nash v Sheen
c.       B v An NHS Hospital Trust

2.       MENTAL ELEMENT
·         D has intention to use force against C
Cases:
a.      Letang v Cooper
b.      Wilson v Pringle

ASSAULT
Meaning: An Act of D towards P which causes P avoids immediate violence.
Elements of Assault
1.       IMMEDIATE VIOLENCE
·         Frightening act that put C in fear
·         D has possibility to make immediate violence towards C
Cases:
a.      Thomas V National Union of Mineworkers
b.      Stephens v Myers

2.       MENTAL ELEMENT
·         Had intention to cause a fear even not carry out the action
Case: R v St Gorge

FALSE IMPRISONMENT
Meaning: unlawful prevention of another from exercising their freedom of movement
D unlawfully prevent C from his freedom of movement
Elements of False Imprisonment

1.       IMPRISONMENT
C has to be “completely deprived” (cannot move in any direction)
But if there is alternative ways:
 If it is safe, it is not FI.
If it is not safe, it is a FI.
Case: Bird v Jones

2.       POSITIVE ACT
The act must be done by D
Case: Sayers v Harlow Urban District Council

3.       KNOWLEDGE OF DETENTION
Do not need the C knowledge for false imprisonment
Case: Meering v Brahame White Aviation

4.       MENTAL ELEMENT
No intention: because strict liability

Monday, December 19, 2011

8 Tips untuk kenalan sekelas/sekerja :)

1. Ingat nama diorang

stakat mne korang ingat nme2 kawan korang? kalau bende kecik macam tu pon korang abaikan,,tak kesahlah kalau hubungan korang renggang..jadi, rajinkan diri korang untuk memanggil nme diorang even nme samaran..mesranya kalau korang dapat bagi salam dan menyebut nme diorang bila terserempak kat mne2.





2. saling bertegur sapa

pernah tak korang rasa korang tak perlu menegur kawan2 korang sebab takde kene mengene dengan korang? korang kne buang sikap tu sebab korang silap! mungkin sebab korang tercari2 topik yang ingin dibualkan..kalau susah sgt, sekurang2 nya korang mulakanlah berbicara dengan say "hai" atau senyuman yang ikhlas :)

3. lakukan aktiviti luar pembelajaran sama2

bersosial kat luar memang cara yang paling berkesan untuk rapatkan hubungan. korang boleh je pegi tgk wayang, beli belah ke atau bende2 yang korang suka..tak pon korang boleh pegi majlis2 hari jadi ke, atau majlis kesyukuran diorang..dari situ, korang boleh mulakan perbualan ringan yang bakal menjadi mesra..

4. Hulurkan bantuan

menghulurkan bantuan adalah perkara yang baik.. so, why not you do it to your friends?  bantuan tu biar la ikhlas dan ikut kemampuan diri..mungkin dirorang malu nak mintak bantuan, dan seharusnya kita lah perlu tawarkan diri untuk membantu..rasa nya takda masalah besar kalau kita saling bantu membantu.

5. Bergurau- senda

sebeanrnya bergurau senda adalah elemen yang akan mencetuskan magik dalam perhubungan sesama manusia..jadi, korang boleh tojolkan ia kalau ada sifat semula jadi boleh bergutau..tapi jgn  plak keterlaluan lebih2 lagi ngan kawan2 yang korang baru kenal.dalam masa yang sama, jgn plak terlalu memaksa diri untuk bergurau. tak semestinya kalau korang tak boleh bergurau, korang tak boleh ketawa bersama kan? tu pon dah cukup untuk satu permulaan yang baik :)

6. Elak berprasangka atau pon meleble

setiap orang ada ragam diorang sendiri.so, sebagai seorang yang baru mengenali, korang tak boleh suke2 hati korang je lable orang.jgn percaya kata orang.biarkan dia nak kata.dah dia ada mulot tu gak. mne tau bneda yang dikatakan itu hanya khabar angin.biar kan saja.kenal dulu, baru boleh kata. :)

7. elak tunjuk DIVA lebih2

bagi kawan2 yang baru kenal, ellakkan tunjuk pandai semasa sesi perkenalan..gunakan masa tu untuk berkenalan..jgn pulak korang jolok sarang tebuan..rilex laa..chill.. mungkin korang ada pendapat masing2..tapi try luahkan nya mengikut masa yang sesuai okay?

8. Mintak tukar2 pendapat

antara alternatif lain untuk merapat kan hubungan adalah bertukar2 pendapat..ofkos la korang ada pendapat yang berbeza2 kan yang akan bantu korang dalam nuat kerja kan..dalam kerja sama tu, maka tererat lah hubungan antara sahabat.. :D

Sebenarnya, bukan talifon bimbit itu sendiri yang penting...

Salam. rasanya dah lama aku tak mengarang. Syukur alhaldulillah Allah telah memberi aku peluang untuk menulis dan berkongsi dengan kalian semua.

Ari nih aku nak cerita pasal benda yang paling penting sekali dalam kehidupan seharian kita, iaitu talifon bimbit. bende ini sangat penting sehinggakan kanak2 yang berumur 9 tahun pon memilikinya.. korang fikir la kan, untuk apa budak 9 tahun pelukan ini? zaman sekarang telah berubah dan seolah2 memaksa kanak2 sekalian memiliki talifon bimbit.nak2 sekarang Facebook semua orang ada.
NOKIA 3310 my first love of tech

aku started ada talifon bimbit pada tingkatan 1. Mak aku bagi sbb nak masuk MRSM.maklum lah, walaupon bende tuh haram untuk dibawa,,tapi sebab teknologi yang mendesak untuk bawak kann..



related to my story hari nih, aku tertinggal talifon kat rumah kerana diguna pakai oleh abang yang tersayang =.=" sedangkan aku kat hostel..dan aku nak cakap yang bukan talifon bimbit itu sendiri yang penting... sebenarnya "hubungan" antara kita dan orang lain yang penting..

lepas je aku tau HP aku tertinggal, aku rasa down sangat....aku mula berfikir, kalau HP ada, aku rasa macam biasa je.. tapi kalau HP takda, aku rasa macam aku lost something.. rupa2 nya aku risaukan mak aku kat rumah.. yela kan, anak mak la katakan..aku sebenarnya bimbang mak aku nih nak kontek aku macam mne..dah la kawan2 aku ramai tak amek short sem..so, terpaksa lah suruh kawan aku melalui FB contact mak aku cakap aku tak ada pape..sihat walfiat je.. so sekarang aku dah rasa macam selesa takda HP as long as mak aku tahu yang aku nih selamat..



seperti yang aku cakapkan, sebenarnya, bukan talifon bimbit tu yang penting sbb talifon tu ada contact or gambar2 atau mesej2 penting,, sebenarnya kita nak keep connecting ngan orang supaya orang yang tersayang kita tahu yang kita dalam keadaaan selamat.


Last skali, sayangilah ibu anda. sentiasalah kontek mereka tat kala anda merasakan sesuatu yang tak kene.hahaha
:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...