Monday, June 11, 2012

KAU

salam semua. lama sudah aku tidak ber-blog.

untuk slot kali ni, aku nak cakap pasal kawan jugak.seperti post2 yang lepas.

KAWAN.
susah kan nak bina pertalian sahabat.
mula2 kne cari dulu.
cari persamaan. cari topik selalu dibualkan.
selow2 tanam sifat kepercayaan dalam diri dia.
berjanji untuk berkawan sampai akhir nafas.
lepas tu try selesai masalah dgn dia.
kalau ada pape, depend kat dia.
selalu tolong dia mcm dia tlg kita.
buat macam dia no 1 kita.
sangat susah nak bina ukhuwah persahabatan.

TAPI,
kalau persengketaan berlaku,
apa kita nak buat?
dalam perjanjian kita dengan dia dulu,
ada tak kita state, kalau kita bergaduh, kita perlu buat apa.

dahulunya, kita tak buat perjanjian dengan dia sebb,
kita yakin yang persahabatan kita boleh tahan!
tapi tak tahu sampai mana.
jangan kerana salah faham,
persahabatan dihukum.
sekirannya relationship itu lebih penting,
maka pergaduhan itu adalah mainan saja.

MAAF kan aku,




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...